Archief
Edwin Sonneveld

Ckc Maassluis en ODO beginnen veldseizoen met vernieuwde ploeg

De korfbalploegen van ckc Maassluis en ODO uit Maasland hebben deze zomer een flinke metamorfose ondergaan. Zaterdag beginnen zij elk met een vernieuwde selectie aan het veldseizoen.

Johan van Barneveldt staat dit seizoen aan het roer in Maassluis. Zijn ploeg komt opnieuw uit in de eerste klasse. "Toen duidelijk werd dat ik hoofdtrainer zou worden, ben ik samen met de club direct gaan zoeken naar nieuwe spelers", vertelt Van Barneveldt. Na vorig seizoen zijn liefst zes spelers gestopt en daarnaast is Leon Kloppenburg langdurig geblesseerd. "Ik ben blij dat we een hoop oud-spelers van de club en ook een aantal nieuwe gezichten binnen hebben kunnen halen."

Esther Fortuin, Kim Crooswijk, Mark van der Vaart, Osayande Iyawe en Wesco van Weert keerden terug op het oude nest. Julia Mars kwam over van Die Haghe. De selectie bestaat nu uit twintig spelers; tien in team 1 en tien in team 2. "Er staat een getalenteerde, maar jonge ploeg, met spelers uit alle windstreken. We gaan nu hard werken om hier mooie teams van te maken."

We zitten in een moeilijke poule en direct in het begin treffen we twee pittige tegenstanders.

Johan van Barneveldt (coach ckc Maassluis)

Afgelopen weekend verloren de Maassluizers hun laatste oefenwedstrijd met grote cijfers. Het Haagse Achilles, een competitiegenoot in de eerste klasse, won met liefst 18-10. "We zitten in een moeilijke poule en direct in het begin treffen we twee pittige tegenstanders. Voor de rest is het wel lastig inschatten, er zijn veel mutaties geweest bij alle ploegen", zegt Van Barneveldt. "Maar één ding is zeker: we kunnen onze borst natmaken."

De oefenmeester wil zich nog niet aan voorspellingen wagen. "Het belangrijkste is met deze ploeg een mooie basis te gaan leggen voor de toekomst."

Crooswijk, Van Weert en Van der Vaart met twee jeugdspelers. Ton Linschoten

ODO: Veldseizoen voorbereiding op de zaal

Bij ODO is Patrick Bezemer teruggekeerd als trainer. Hij stond in de periode 2015-2017 aan het roer in Maasland en vertrok daarna naar hoofdklasser DSC in Eindhoven. De afgelopen twee jaar was hij coach van ODO 2. "Ik wist dus al wat ik kon verwachten", zegt Bezemer in gesprek met WOS Sport. "Er staat nu een andere groep dan de afgelopen periode. Zes van de acht mensen zijn nieuw. De groep ziet er dus wat anders uit dan de afgelopen jaren."

Nikki van der Hak (Valto) en Lotte Dingjan (Nieuwerkerk) werden als versterking gehaald. Beiden keren terug op het oude nest. Daarnaast is er veel jeugd doorgestroomd. "We moeten totaal nieuwe vaardigheden en gewoontes inslijpen", weet Bezemer. "Dat is een leuke uitdaging en daar gaan we de komende periode hard mee aan de slag."

Patrick Bezemer. ODO Maasland

"Ik denk dat zeker komend jaar onze kracht is dat we veel scorend vermogen hebben bij de dames", verwijst de coach naar de ervaren Van der Hak en Dingjan. "Ik denk dat het er dus anders uit gaat zien. De afgelopen jaren scoorden we veel via de heren en nu bij de dames."

Of de tegenstanders ons liggen, is nog maar te bezien.

Patrick Bezemer (coach ODO Maasland)

In de tweede klasse op het veld treft ODO voornamelijk ploegen uit Den Haag en Amsterdam. "Het is een pittige poule", vindt Bezemer. "De ploegen spelen wat fysieker korfbal dan bij ons in de regio. Of het ons ligt, vraag ik me af." Het veldseizoen dient dan ook maar één doel: "We moeten een nieuwe ploeg opbouwen. Het veldseizoen gebruiken we om klaar te zijn voor de zaal. Daar moeten we meedoen om het kampioenschap."

Beluister het hele gesprek met Patrick Bezemer in WOS Sport:

Le Pair wil van Dijkvogels stabiele tweedeklasser maken

Ook het Maasdijkse Dijkvogels begint aan het seizoen met een nieuwe coach. Marcel le Pair was eerder al trainer bij Ondo in 's-Gravenzande en is blij weer terug te zijn in deze regio. "Ik ben nu drie weken bezig en het is me prima bevallen. Ik voel me erg op mijn plek in het Westland."

Le Pair heeft eind vorig seizoen veel gezien van zijn nieuwe ploeg, omdat hij voortijdig was vertrokken bij zijn vorige club. Hij weet dus met wie hij aan de slag gaat. "Het team kan nog veel leren. Het is een jonge groep, de gemiddelde leeftijd ligt op 22. Ik heb er ook nog twee spelers uit de A bijgehaald", vertelt de oefenmeester.

Marcel le Pair Archief WOS

"De kracht is dat we als team blijven werken", vervolgt Le Pair. "Maar wat beter kan, is het beweegbare korfbal. Ik wil er meer beweging in krijgen en meer aanvallende kracht."

Na de promotie van afgelopen zomer speelt Dijkvogels dit seizoen in de tweede klasse. "Doel is handhaving", zegt de trainer. De afgelopen jaren jojode de club tussen de tweede- en derde klasse. Daar moet volgens Le Pair een einde aan komen. "Ik wil er een stabiele tweedeklasser van maken."

Beluister het hele gesprek met Marcel le Pair in WOS Sport:

Programma zaterdag 10 september:

Eerste klasse D
15.30 Velocitas - Maassluis
Tweede klasse F
16.00 ODO - KZ Danaïden
Tweede klasse G
16.00 Dijkvogels - Korbis

Morgen op deze website een vooruitblik op het nieuwe seizoen met Valto en Ondo. Beide ploegen komen dit veldseizoen uit in de overgangsklasse.