Archief
Boos

Zussen verdacht van drugshandel en herhaaldelijk witwassen

Het Openbaar Ministerie (OM) doet verder onderzoek naar de handel en wandel van twee uit het Westland afkomstige zussen.

Zij worden niet alleen verdacht van drugshandel via de webshop Eronature, maar ook van het herhaaldelijk witwassen van geld. De zussen (van 34 en 35 jaar) zijn vorige week dinsdag in Naaldwijk en Den Haag aangehouden door de politie. Desgevraagd liet de politie in het weekeinde weten: "Beide verdachten zijn heengezonden". Het OM zei vandaag in een reactie dat het onderzoek naar de twee nog loopt.

Boos

De aanhoudingen van een week geleden waren het gevolg van een onderzoek door het team van programmamaker Tim Hofman (Boos). Het team had een aantal flesjes waarin een lustopwekkend middel van Eronature zou zitten, laten onderzoeken in een laboratorium. In werkelijkheid bleken de etiketloze flesjes de drug 3-mmc te bevatten.

Donderdag 1 september publiceerde Boos een reportage over het bedrijf op YouTube. De reportage is inmiddels meer dan 548.000 keer bekeken. Op de site van Eronature staat: "Deze webwinkel is tijdelijk door administratieve redenen onbereikbaar."