Archief
Paul Vis

Paul Vis

'Jong' Quintus wil zo lang mogelijk bovenin meedoen in eredivisie

Een vernieuwd team en een niveau lager. Voor de handballers van Quintus begint zaterdag de eredivisie met een uitwedstrijd bij Havas. Coach Ruben Schelbert blikt vooruit.

De Zwitser Schelbert is in Kwintsheul de opvolger van het technisch duo Jack van Lier/Geert Hinskens. Hij was de afgelopen jaren al actief als hersteltrainer bij Quintus.

Quintus degradeerde afgelopen seizoen uit de BeNe-League. Deze zomer stopte of vertrok een deel van de spelersgroep. Schelbert moet dus met een tamelijk vernieuwde selectie van start in de eredivisie. "Het is voor mij een mooie uitdaging om van start te gaan met deze jonge, gemotiveerde groep", zegt de coach in gesprek met WOS Sport. "Er zitten getalenteerde spelers bij, maar ook een aantal met wat meer ervaring, die de jongelingen kunnen helpen. Voor de spelersgroep wordt het een goede ervaring. Veel tegenstanders zullen graag willen winnen van het gedegradeerde Quintus. We moeten dus elk weekend goed spelen om de punten binnen te halen."

Doelstelling dit jaar is om zo lang mogelijk bovenin mee te spelen. "Dat zal ook afhankelijk zijn van andere factoren, zoals blessures. Wij hebben geen brede spelersgroep, maar we willen met de top 3, top 4 meedoen."

Beluister het hele gesprek met Ruben Schelbert:

Voorbereiding

Quintus was de afgelopen weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Die verliep goed. We hebben alles gewonnen", blikt Schelbert terug. Hij is dan ook tevreden. "De inzet in de training klopt, ik probeer de spelers nu ook tactisch en mentaal uit te dagen. Nieuwe dingen pakken ze goed op. Verdedigend stonden we goed in de wedstrijden."

"Wat beter kan, is de kansen afmaken", vindt de trainer wel. "Dat als we iemand vrijspelen, dat die de bal er ook ingooit. Maar dat zijn dingen waarmee we de komende maanden ook individueel aan de slag gaan. Ik hoop dat onze effectiviteit daardoor verbetert."

Zaterdag dus het uitduel bij Havas in Almere. "De week daarna spelen we thuis tegen E&O en dat wordt een heel spannende wedstrijd. We gaan kijken hoe dat gaat."