Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 35: Van Duijvenbode klaar in Boedapest

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - Klaas van der Sande uit Schipluiden is dit weekend Nederlands kampioen enkelspan pony's geworden. De NK werden gehouden in Tilburg. "Hier heb ik het hele jaar naar toe gewerkt en heel veel getraind. Mijn pony is volgens mij een van de betere pony's in de wereld. Hij komt uit Finland, is goed in dressuur en in de vaardigheid en de marathon is het een bullebak", aldus Van der Sande op KNHS.nl.

Darts - Dirk van Duijvenbode komt vanavond niet in actie in de kwartfinale van de Hungarian Darts Trophy. De 's-Gravenzander werd vanmiddag met 6-5 uitgeschakeld door de jongeling Josh Rock.

Zaterdag

Rugby - De rugbyers van Hoek van Holland hebben vandaag geoefend tegen het Belgische RC Soignies. Het werd een overwinning voor de Hoekenezen: 40-26

Darts - Dirk van Duijvenbode heeft de laatste zestien bereikt op de Hungarian Darts Trophy in Boedapest. De 's-Gravenzander rekende met 6-3 af met Chris Dobey. Van Duijvenbode gooide een gemiddelde van 104.

Vrijdag

Wielrennen - Mylène de Zoete haalde vanmiddag de finish niet in de vierde etappe van de Simac Ladies Tour. Op het programma stond een heuveletappe rond Landgraaf.

Handbal - Bondscoach Per Johansson heeft vier Westlandse handbalsters geselecteerd in de voorselectie voor de Golden League. Bianca Schanssema (Wateringen, speelt bij Quintus) en Amber Verbraeken (De Lier, SU Neckarsulm) debuteren, Rinka Duijndam (Wateringen, Sola) keert terug en ook Kelly Vollebregt (Wateringen, Odense) zit bij de selectie. Nederland speelt eind deze maand in de Golden League tegen Denemarken, Noorwegen en Zwitserland.

Donderdag

Wielrennen - De Naaldwijkse Mylène de Zoete is in de derde etappe van de Simac Ladies Tour als zesde geëindigd. De sprint in Gennep werd gewonnen door Charlotte Kool

Wielrennen - Menno Huising doet later deze maand mee aan het WK wielrennen in Wollongong (Australië). De 18-jarige renner uit Wateringen doet mee aan de wegwedstrijd voor junior-mannen. Die wordt verreden op vrijdag 23 september.

Woensdag

Wielrennen - Mylène de Zoete is in de tweede etappe van de Simac Ladies Tour als vierde geëindigd. In Ede moest de Naaldwijkse alleen Lorena Wiebes, Laura Tomasi en Lonneke Uneken voor laten gaan.

Dinsdag

Voetbal - Sportclub Monster heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Westlandia (za.) gewonnen. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-2. Velo verloor met 1-0 bij BVCB.

Darts - Priscilla Steenbergen uit Maasdijk doet van 27 september tot en met 1 oktober mee aan de WDF Europe Cup in Valencia. Tijdens dit toernooi komen per land vier mannen en vier vrouwen in actie. Zij spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. Binnen elke categorie zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. Aansluitend op zondag 2 oktober zal het Nederlands team nog deelnemen aan de Spanish Open.

Wielrennen - Mylène de Zoete uit Naaldwijk gaan vandaag van start in de Simac Ladies Tour. Dit is een zesdaagse etappekoers door Nederland. Vandaag is de eerste etappe van 141 kilometer rond Lelystad.

Wielrennen - Menno Huising heeft ook de laatste etappe van de Tour de DMZ in Zuid-Korea gewonnen. De junior uit Wateringen sprintte in Goseong naar de zege, voor de Japanner Shingen Yunoki en ploeggenoot Max van der Meulen. Van der Meulen wint het eindklassement, voor Huising. Huising wint de bergtrui.

Maandag

Voetbal - Gabri Urbanus is de komende twee duels geschorst. De verdediger van Excelsior Maassluis pakte afgelopen zaterdag tegen De Treffers (0-2 verlies) een rode kaart. Hij mist de duels met FC Lisse (3 september, uit) en TEC (7 september, uit).

Wielrennen - Menno Huising heeft de voorlaatste etappe van de Tour de DMZ in Zuid-Korea gewonnen. De Wateringse junior kwam in Inje solo aan. Zestien seconden later volgden de Amerikaan Jack Mahokon en ploeggenoot Max van der Meulen. Van der Meulen blijft leider in het klassement, met een minuut voorsprong op Huising. Daan van den Berg uit De Lier haalde de eindstreep niet.