Archief

Carma krijgt ondersteuning van KWF

Carma, centrum voor leven met en na kanker in Naaldwijk, krijgt een deel van de personeelskosten tot en met 2025 vergoed door KWF Kankerbestrijding.

Het fonds investeert de komende drie jaar in totaal 16 miljoen euro om de zorg in de 81 centra voor leven met en na kanker in het land te professionaliseren en de locaties beter vindbaar te maken. Carma, een van deze centra, biedt op een laagdrempelige manier inwoners van Westland psychosociale ondersteuning door onder meer lotgenotencontact, een luisterend oor of begeleiding en behoeftegerichte activiteiten. De instelling heeft twee betaalde krachten in dienst. Door de bijdrage van KWF wordt in de kosten van 0,8 fte voorzien.

Volgens Johan van de Gronden, directeur KWF, is de zorg tijdens de behandeling vooral gericht op het behandelen van de ziekte. "Terwijl patiënten tijdens, maar ook na de behandeling veel moeite hebben om hun leven weer op te pakken. Voor die mensen zijn de centra voor leven met en na kanker het vangnet. Met deze financiering ontlasten we de reguliere zorg en kunnen we écht bijdragen aan een beter leven voor kankerpatiënten en hun naasten."