Archief

Overlast door Monsterse padelbanen

Omwonenden van tennis- en padelvereniging MLTV'90 in Monster zijn al een lange tijd niet blij met de club in hun wijk. Sinds de komst van vier padelbanen ervaren zij steeds vaker overlast.

De sport padel - een combinatie van tennis en squash - wordt in Nederland steeds populairder. Ook in onze regio hebben verenigingen naast tennisbanen ook padelbanen op hun sportpark liggen. Bij MLTV'90, LTC Naaldwijk en LTC 's-Gravenzande kun je inmiddels padel spelen en ook LTC Keenenburg in Schipluiden is ermee bezig. Clubs zien hun ledenaantallen groeien, maar niet iedereen is even blij met de sport.

In tegenstelling tot de andere padelclubs, ligt MLTV'90 midden in een woonwijk. Omwonenden klagen over overlast. "Het gaat om het harde geluid van de ballen. Dat heeft ermee te maken dat er geen racket met snaren wordt gebruikt, maar een hard bord en ze spelen in een glazen klankkast", legt Monsternaar Edwin Verbeek uit. Daarnaast zorgt de populariteit van de padelsport ook voor een toenemende parkeerdruk in de wijk. Zeker in de avonduren is het voor bewoners vaak zoeken naar een parkeerplek.

De vereniging is trots op de groei die zij heeft doorgemaakt, maar baalt van de problemen. "Het is jammer dat we nu alleen maar aan het vechten zijn tegen de omgeving", zegt Edwin Nolten, lid van de padel-toernooicommissie van MLTV'90. "We zijn als vereniging en stichting ook bezig actie te ondernemen, waarmee we hopen dat de omgeving minder last van ons heeft. We willen in gesprek blijven met de buurt en gemeente, zodat we wel kunnen doorgroeien en een gezonde basis hebben om onze leden te laten sporten. En dat we dat niet met restricties moeten doen."

Sportpark Polanen

In 2018 en 2019 is onderzoek gedaan naar een mogelijke verhuizing van MLTV'90 naar sportpark Polanen. Daar zou de club dan een complex gaan delen met voetbalvereniging Sportclub Monster. Het prijskaartje dat daaraan hing, bleek echter te hoog en dus besloot de gemeente de huidige situatie te handhaven. MLTV'90 besloot daarop juist te investeren in het huidige park aan de Jan Steenstraat.

Omwonende Wilma Brons: "De verhuizing is toen tegengehouden, maar het is gewoon een feit dat deze vereniging uit haar jasje groeit." De buurtbewoners hebben inmiddels contact opgenomen met de gemeente, in de hoop dat die actie onderneemt.