Archief
Gemeente Maassluis

Maassluis zet in op aanpak woonoverlast

De gemeente Maassluis, woningcorporatie Maasdelta en de politie gaan samenwerken in de aanpak van woonoverlast. De drie partijen tekenden daarvoor gisteren een convenant.

Door de samenwerking is het mogelijk om problemen van woonoverlast al in een vroeg stadium te signaleren. "Door samen te werken wordt de aanpak van complexe woonoverlast gemakkelijker. Want soms kunnen wij dit probleem - als Maasdelta - niet in ons eentje oplossen. Zo zorgen we samen dat woonoverlast stopt, vermindert en escalatie wordt voorkomen", zegt directeur Frank van Velzen van Maasdelta.

Het convenant is opgesteld samen met de 25 gemeenten van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de aanpak van complexe woonoverlast. De samenwerkingspartners mogen relevante privacygegevens met elkaar delen. Hierdoor kan woonoverlast sneller de kop ingedrukt worden.

Burgemeester Edo Haan: "Maassluis is een stad waar inwoners naar elkaar omkijken. Een stad waar je plezierig kunt wonen, werken en leven. Dat laten wij niet verpesten door mensen die anderen tot last zijn."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis