Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Bewoners klagen over slecht onderhoud in Wilgenhove

Voor mensen die wonen in de duplocomplexen aan de Wilgenhove in Kwintsheul is de maat vol. Ze kampen al een hele tijd met problemen zoals vies drinkwater, slechte schoonmaakvoorzieningen, geen brand- en rookmelders en slecht onderhoud.

Corporatie Wonen Wateringen laat volgens de bewoners maar weinig van zich horen en pakt de problemen niet voortvarend op. De bewoners hopen dat er snel oplossingen worden gevonden.

"Eerst hadden we zwart grit in het water. Echt absurd hoeveel. En laatst regende het gewoon binnen!", zegt bewoonster Margot Gordeau. De bewoners hebben ook te kampen met onvoorspelbaar wisselende watertemperaturen. "De problemen zijn niet van de laatste tijd. Ze doen gewoon niks", aldus de bewoners.

Wonen Wateringen laat in een reactie weten: "Dit vinden wij ontzettend vervelend. Wij hebben na de melding eind juli onze onderaannemer opdracht gegeven de waterleidingen van de woningen aan de Wilgenhove te Kwintsheul door te spoelen en de kranen te reinigen. Dit heeft plaatsgevonden. Blijkbaar was dit niet voldoende. Wij gaan met spoed en urgentie vervolgstappen nemen. Wij gaan nu direct naar de woningen toe om de situatie op te nemen. En gaan de komende dagen ervoor zorgen dat de problemen worden opgelost."