Archief
Ellen Grimbergen

The Hookers gaat voor kampioenspoule: 'Dat is zeker haalbaar'

In een op papier zwaardere competitie dan afgelopen seizoen, willen de rugbyers van The Hookers in de eerste seizoenshelft meestrijden voor de bovenste plaatsen. Volgens coach Glenn Vertongen is dat een realistische doelstelling.

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Hoek van Holland halverwege op de negende plek en moest deze na de splitsing van de competitie meestrijden in de degradatiepoule, ook wel Trophy Poule genoemd. "We hebben het wel heel goed gedaan, we bleven buiten de gevarenzone", blikt Vertongen terug. Zijn ploeg verloor de finale van de Trophy Poule en kwam in de eindrangschikking van de ereklasse terecht op plek tien.

Dit seizoen is de competitie geslonken van zestien naar twaalf ploegen. "Dat betekent dat de competitie sterker wordt en er geen makkelijke wedstrijden meer zijn", zegt de coach. Resultaten als vorig seizoen, toen The Hookers met 26-60 won bij Groningen en 3-52 in Amstelveen, zullen waarschijnlijk verleden tijd zijn. Maar ondanks de sterkere competitie, wil Vertongen het wel beter doen dan in 2021/22.

"De top-6 gaat nu strijden om het landskampioenschap. Volgend seizoen willen we daarbij horen. Dat is een haalbaar doel, zeker als je ziet hoe de jongens zich hebben ontwikkeld ten opzichte van het vorige seizoen." Zijn ploeg is grotendeels intact gebleven. "Eén speler gaat professioneel rugbyen in Frankrijk. Wel hebben we afscheid genomen van een aantal buitenlandse jongens, maar daar komen ook weer andere buitenlanders voor terug."

De ereklasse begint voor The Hookers op 1 oktober met een wedstrijd tegen landskampioen Diok in Leiden. Tot die tijd werkt de ploeg een oefenprogramma af. Komende zaterdag staat er een wedstrijd tegen de Belgische topploeg RC Soignies op de agenda. Een week later oefent The Hookers tegen degradant Oemoemenoe. "De jongens hebben er veel zin in en ik kijk uit naar die eerste wedstrijd. Ik ben erg benieuwd hoe dicht we komen bij de top van het Belgische rugby", besluit Vertongen.

Beluister het hele gesprek met Glenn Vertongen bij WOS Sport: