Archief
Google Maps

Google Maps

Raad Midden-Delfland wil SV Den Hoorn geld lenen voor kunstgras

Voetbalclub SV Den Hoorn is een stap dichter bij de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. De gemeente Midden-Delfland mag de club daartoe een lening verstrekken, vindt de gemeenteraad.

SV Den Hoorn heeft al twee kunstgrasvelden, maar wil (mede) vanwege de overstap van het eerste elftal naar de zaterdag als vaste speeldag nóg een veld ombouwen. Dat vergroot bovendien de groeimogelijkheden van de club. Voor de aanleg van het kunstgrasveld is wel een fors bedrag nodig. Die 726.000 euro wil de vereniging lenen bij de gemeente.

Het college van B en W van Midden-Delfland wilde die lening wel verstrekken, maar vroeg - vanwege de hoogte van het bedrag - de raad om een akkoord. CDA, VVD, D66 en ChristenUnie zagen geen problemen in het aangaan van een lening. "Wij ondersteunen dit voorstel", zei CU-fractieleider Roy Ringeling. "De belangrijkste reden daarvan is de maatschappelijke meerwaarde van de club voor Den Hoorn en de rest van Midden-Delfland. Dit soort verenigingen moeten we koesteren en ondersteunen."

Alleen Mijn Partij en OGP stemden tegen het voorstel. "Willen wij als gemeenteraad 726.000 euro verstrekken aan een vereniging die al eerder krediet heeft gekregen?", vroeg Sandra Koppert (OGP) zich hardop af. Ed Roeling (Mijn Partij) betwijfelde of Midden-Delfland moet meewerken aan de groeiambities van een club, als het merendeel van de leden niet uit het eigen dorp komt. Hij verwees naar cijfers van de club van tien jaar terug, toen 49 procent van de leden uit Den Hoorn kwam, 42 procent uit Delft en de rest elders woonachtig was. "Wij zijn er zeker van dat het aandeel inwoners van Den Hoorn in tien jaar tijd nog verder is afgenomen", aldus Roeling.

Volgens wethouder Wendy Renzen (Sport) is de club echter financieel gezond genoeg om een lening aan te gaan en zou in elk geval het merendeel van de jeugdleden daadwerkelijk uit Den Hoorn komen: namelijk 581 uit het dorp en 195 uit de rest van de regio.

Leden moeten nog akkoord gaan

Het akkoord van de gemeenteraad is stap 1 in het aangaan van de lening. Komende donderdag moeten ook de leden van SV Den Hoorn nog akkoord geven tijdens een algemene ledenvergadering. Voor hen had Roeling nog wel een boodschap: "Vraag jezelf af: 'dragen deze lening en de groeiambities bij aan de clubcultuur en het dorpse karakter?' Want wij zien dat dit achteruit holt."