WOS/Martijn Molenaar

Westlandia wint eerste duel in vierde divisie

Het zondagelftal van Westlandia heeft de openingswedstrijd in de vierde divisie gewonnen. Op bezoek bij De Zouaven werd het 2-4 in het voordeel van de Naaldwijkers.

Westlandia ging in het Noord-Hollandse Grootebroek niet helemaal lekker van start. Na drie minuten keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Daarna begon het wel te lopen bij de Naaldwijkers. In de 17de minuut tikte Sergi Roeleveld de 1-1 binnen, waarna de ploeg de wedstrijd begon te domineren.

Na rust werd de bal al na een minuut spelen al op de penaltystip gelegd bij het doel van De Zouaven. Jeremy van Uunen wist deze strafschop te benutten. De 1-3 volgde in de 70ste minuut na een voorzet van Roeleveld. Het was Zion Valies die de bal vervolgens binnenkopte. In de slotfase leek het nog even spannend te worden toen de thuisploeg de aansluitingstreffer scoorde. Aan die spanning kwam een einde toen Peter Cedeno Sandoya in de laatste minuut de wedstrijd besliste: 2-4.

Westlandia is de competitie dus goed begonnen. Volgende week mogen de Naaldwijkers zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Alcides uit het Drentse Meppel.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met speler Desley Bransen en coach Cesco Agterberg: