Archief
Westland Woont Duurzaam

Westland Woont Duurzaam

Gratis schetsontwerp voor een duurzame tuin in Westland

Tuinbezitters in Westland die hun domein willen verduurzamen en daarmee willen bijdragen aan een beter milieu, kunnen een gratis schetsontwerp voor hun tuin laten maken.

Het gaat om een actie van de gemeente Westland en drie tuincentra in de gemeente. Zo'n gratis schetsontwerp door een ecologisch hovenier kan gemaakt worden op:
* 10 september bij De Carlton Tuincentrum in ’s Gravenzande;
* 8 oktober bij Intratuin 's Gravenzande;
* 15 oktober bij Tuincentrum Boers in Maasdijk.

Je moet je hiervoor per mail aanmelden via info@klimaatkrachtig.nl Schrijf in de mail 'Tuinontwerp Westland', je naam, woonplaats en de datum(s) waarop je kunt. Vol = vol! Als je bent ingedeeld, krijg je zo snel mogelijk bericht.

"Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen", aldus de gemeente. "Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, een wadi, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast. Het water dat je opvangt, kan je bovendien gebruiken tijdens droge periodes."