Archief

Opa en kleindochter exposeren in De Lier

Opa Martien Koornneef en kleindochter Michelle van Dijk exposeren samen in de Lierse Timmerwerf. Afgelopen weekend gaven zij aan bezoekers uitleg over hun werk.

Martien begon zes jaar geleden met schilderen, maar zijn doeken werden hem al snel te klein. Hij ging zich met hout bezighouden en dat fascineerde hem. Hij ontwikkelde driedimensionale vormen, soms met een boodschap. Het talent blijkt in de familie te zitten, want kleindochter Michelle schildert en tekent al van kleins af aan en exposeert nu als 13-jarige. Ze schilderde voorheen vooral met acrylverf, maar de laatste twee jaar zijn het vooral potloodtekeningen.

De tentoonstelling van Lierse Amateur Kunstenaars (LAK) is inmiddels een lange traditie. Het werk van ruim veertig amateurkunstenaars heeft een mooie plek gekregen in de expositieruimte op de voorzolder en in de entree. De samenstellers hebben een mooie mix gecreëerd van schilderijen, fotografie, keramiek, houtwerk en verrassende nieuwe technieken. De expositie is nog tot en met 9 september te zien.