Archief
archief WOS

archief WOS

Zoon Jack Middelburg zwaargewond bij straatrace

Jacky Middelburg (49), de zoon van de Westlandse motorlegende Jack Middelburg , is zaterdag zeer ernstig gewond geraakt bij een straatrace in het Groningse Vlagtwedde.

Hij heeft meerdere botbreuken opgelopen, zo meldt het bestuur van de Historische TT Vlagtwedde.

"Coureur Jacky Middelburg Jr. kwam ten val en schoof tientallen meters over het asfalt, schoof door een dranghek en kwam toen tot stilstand. Daarbij werd een toeschouwer geschept die achter het dranghek stond. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen met spoed ter plaatse. Beide slachtoffers waren aanspreekbaar en zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen van de toeschouwer (man) kunnen wij uit privacyoverwegingen (nog) geen uitspraak doen", aldus de organisatie.

"Uit politieonderzoek is gebleken dat de motor technisch in goede staat was en er geen bijzonderheden op het wegdek aanwezig waren. Na het bekijken van de beelden is het vermoeden zeer sterk dat Jacky Middelburg Jr. is bevangen door de warmte en hij een hitteflauwte heeft gehad", verklaart de organisatie.

Aanvulling om 12.25 uur: Op de Facebookpagina van Jacky Middelburg jr. stromen inmiddels beterschapswensen binnen. Middelburg woont in Winschoten.

Categorieen:
Nieuws 112 Westland