Archief
WOS

CDA Westland wil meer voedselkastjes in de gemeente

De raadsfractie van CDA Westland wil dat er in de gemeente meer voedselkastjes komen en hoopt dat het college van burgemeester en wethouders dit gaat bevorderen.

Fractievoorzitter Jenny Vermeer heeft daarover deze zondag schriftelijke vragen ingediend bij het college. Een voedselkastje is een voorziening waar mensen die in de buurt van een kastje wonen eten en drinken en verzorgingsproducten kunnen neerleggen of meenemen, vaak aangevuld met luiers, babyvoeding en menstruatiemateriaal. De 'brengers' doen dit om voedselverspilling tegen te gaan, maar veel vaker om een ander te helpen die het niet breed heeft.

"Steeds meer mensen zien hun energiekosten en de prijs van de dagelijkse boodschappen sterk stijgen en hebben moeite om financieel rond te komen", begint Vermeer. "De Westlandse Voedselbank met haar vele vrijwilligers en donateurs biedt uitkomst maar kan niet alle nood lenigen. Een welkome aanvulling zijn particuliere voedselkastjes, waarvan er inmiddels een paar in Westland staan", schrijft zij.

Vraag 1 van het CDA is: "Kan de gemeente het fenomeen voedselkastje breder bekend maken en zo nieuwe initiatieven bevorderen?", vraag 2: "Kan de gemeente inventariseren en publiceren waar kastjes staan?"

Jenny Vermeer vertelde bij Maarten in de Middag hoe je zo'n voedselkastje kunt herkennen

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland