Archief
WOS

Voorbereidingen nieuw schooljaar in volle gang

De laatste week van de zomervakantie in onze regio is bijna ten einde. Maandag gaat het nieuwe schooljaar van start. Leraren zijn al druk bezig met de voorbereidingen.

Bij de openbare basisschool De Hoogvlieger in Naaldwijk moest er deze week nog een hoop gebeuren. De school verhuist nu volledig naar de tijdelijke locatie in de wijk Hoogeland. Het afgelopen jaar was daar alleen een peuter- en kleutergroep gevestigd, maar straks krijgt ook de rest van de school daar les. De nieuwe, islamitische, school Yunus Emre neemt intrek in het pand aan de De Savornin Lohmanstraat.

Op de tijdelijke lokalen die er al stonden op het grasveld bij zwembad De Hoge Bomen, zijn nieuwe lokalen geplaatst. En er is een dagopvang bijgebouwd; die gaat wat later dit jaar van start. De huidige locatie wordt nog een paar jaar aangehouden, naar verwachting komt er in 2025 een nieuw, definitief, schoolgebouw in Hoogeland.

"Het gebouw staat er en we zijn volop aan het inrichten", vertelt directeur Petra van der Zande. "Nu gebeuren de laatste dingen: de schilder is nog druk bezig, er moeten nog wat puntjes op de 'i' worden gezet. Maar wij kunnen in elk geval dinsdag gewoon starten. Daarna zullen er misschien nog wel wat dingetjes gedaan moeten worden, maar daar laten we ons niet door weerhouden."