Archief
Archieffoto VV Schipluiden

Archieffoto VV Schipluiden

Schipluiden-Lyra eerste derby in fietspoule

De nieuwe competitie in de derde klasse B begint met één derby. Op 24 september spelen op sportpark Keenenburg de 'buren' Schipluiden en Lyra tegen elkaar. Dit blijkt uit het speelschema, dat vandaag is gepubliceerd.

Beide clubs spelen ook op de tweede speeldag tegen een andere ploeg uit onze regio. Schipluiden speelt dan uit tegen Sportclub Monster en Lyra treft MVV'27. In de derde klasse B komen zeven van de dertien ploegen uit Westland of Midden-Delfland. Dat betekent dat er elke week een derby wordt gespeeld.

Eerste klasse B

In de eerste klasse B spelen drie regioteams: Den Hoorn, Honselersdijk en Velo. De eerste derby staat gepland op zaterdag 29 oktober, tussen Velo en Honselersdijk. Een overzicht van alle andere derby's in deze klasse:

  • 29 oktober: Velo - Honselersdijk
  • 5 november: Den Hoorn - Velo
  • 28 januari: Den Hoorn - Honselersdijk
  • 18 maart: Honselersdijk - Velo
  • 25 maart: Velo - Den Hoorn
  • 20 mei: Honselersdijk - Den Hoorn

Tweede klasse C

De derby HVC'10 - Westlandia in de tweede klasse C staat al op de tweede speeldag (1 oktober) op het programma. De terugwedstrijd is op 11 februari.

Vierde klasse E

Maasdijk en MSV'71 moeten tot in het nieuwe jaar wachten voordat zij tegen elkaar spelen. Die wedstrijd, in Maasdijk, staat pas gepland voor 21 januari. De return is op de laatste speeldag, op 27 mei.

Competitiestart divisies

Feitelijk begint het nieuwe voetbalseizoen dit weekend al officieel. De tweede divisie, met daarin Excelsior Maassluis, trapt deze zaterdag af. De Maassluizers spelen een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Twee andere streekploegen, FC 's-Gravenzande en Westlandia, komen uit in de vierde divisie en spelen hun eerste wedstrijd volgende week. Op 3 september gaan de overige clubs van start met een bekerwedstrijd.