Archief
WOS

WOS

Bewoners Hoekse sloopwoningen verzetten zich tegen plannen WVH

Bijna alle bewoners die weg moeten, willen helemaal niet weg. Hun huizen zijn even oud als de huizen in de Van Spilbergenstraat die mooi zijn opgeknapt.

Eerder berichtte de WOS over de plannen van Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) om 25 woningen aan de Van Spilbergenstraat en het De Cordespad te slopen en op deze plek 42 appartementen voor onder andere jongeren te bouwen. De andere woningen in de wijk zijn en worden nog gerenoveerd.

WVH heeft relatief veel kleine eengezinswoningen in deze buurt. WVH vindt het belangrijk dat er niet alleen méér woningen worden gebouwd, maar ook dat er een meer divers woningaanbod in deze buurt komt. Dat betekent naast eengezinswoningen meer appartementen voor één- en twee persoonshuishoudens. Dit is goed voor de diversiteit, toekomstbestendigheid en de leefbaarheid in de buurt, aldus de corporatie. En het maakt het mogelijk dat bewoners kunnen doorstromen binnen hun eigen buurt.

De volgende stap is een bijeenkomst in De Hoekstee op 15 september, waarbij zowel de woningbouwvereniging als de bewonerscommissie aanwezig zijn. De bewonerscommissie heeft al aangegeven dat zij zich niet zomaar bij de plannen van WVH neerlegt.

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland