Archief
Eigen foto

Eigen foto

Oplossing in zicht voor vriendenhok 't Lierse Kassie

Vriendenhok 't Lierse Kassie aan de Hooflaan in het buitengebied van De Lier mag blijven, als aan een aantal eisen op het gebied van veiligheid en gedrag wordt voldaan.

Dat is de uitkomst van het gesprek van enkele vertegenwoordigers van het hok deze week met wethouder Ben van der Stee. Medio juli ontstond er voor het hok een penibele situatie. De eigenaar van de locatie kreeg toen een brief van de gemeente met daarin een vooraankondiging van een last onder dwangsom. Een aantal situaties omtrent dat hok waren in strijd met de regelgeving.

Namens de geschrokken vriendengroep schreef Yannick Valstar een brief aan alle fractievoorzitters in de gemeenteraad van Westland. Deze was voor de fractie van de LPF aanleiding om direct schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. "Triest om te lezen dat juist na periode van een 'Gouden Hok-competitie' en een Hokkenkeurmerk het college er nu voor kiest om jongeren op straat zetten en het hok uit te jagen en hiermee wederom een Westlandse traditie om zeep helpt", aldus de fractie. Vraag van de LPF aan B en W: "Vindt het college ook niet dat we jongeren niet de straat op moeten jagen, maar hokken juist moeten omarmen?"

De leden van 't Lierse Kassie hebben in het gesprek met de wethouder te horen gekregen, dat als tegemoet gekomen wordt aan de gestelde voorwaarden en veiligheidseisen, zij hun hok mogen behouden.

Illegale activiteiten

In een reactie stelt een woordvoerder van de gemeente Westland: "De aanleiding voor de brief van de gemeente was de constatering van illegale activiteiten: een feest voor een grote groep mensen en de verkoop van drank tegen commerciële tarieven. Met de vertegenwoordigers van het hok is afgesproken dat dit niet meer zal gebeuren. Het hok is toegestaan als het wordt gebruikt als een verlengde huiskamer (dus geen commerciële activiteiten) en de veiligheid is geborgd."