Archief
Verbeelding De Tuinen

Flinke verbouwing winkelcentrum De Tuinen in volle gang

Er wordt druk gewerkt in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Het complex is inmiddels bijna 25 jaar oud en ondergaat een grootschalige vernieuwing.

"Het gebouw staat er nog supergoed bij, maar het is goed om na zo'n periode dingen te wijzigen. En dat is wat we nu aan het doen zijn", zegt centrummanager Huub Elders. Bezoekers merken het nodige van de verbouwing. Bij de ingang aan de Patijnenburg loop je nu door een tunneltje naar binnen. En op het middenplein hangt een groot blauw doek.

"De etalages zijn nu wat laag in verhouding met de complete hoogte van de hal", weet Elders. "Wat we gaan doen, en dat kunnen we ook, is dat we de winkelpuien gaan verhogen." Maar er gebeurt nog veel meer. De verlichting wordt vervangen door energiezuinige led-verlichting en het binnenklimaat wordt verbeterd. Op het centrale plein komen nieuwe horecaterrassen, openbare zitplaatsen en bomen.

Tekst gaat verder onder de video

Een aantal winkels verhuist van plek. Juwelier Lucardi verhuist naar de tegenoverliggende ruimte. Kledingwinkel Gerry Weber kiest voor een grotere winkel. De huidige winkelruimte wordt getransformeerd naar een horecabestemming. En Rituals gaat van een zaak aan de buitenzijde naar een prominente nieuwe ruimte van 205 vierkante meter op het centrale plein.

Met de renovatie wil eigenaar Colliers een belangrijke slag naar de toekomst maken: "om het winkelcentrum met nieuwe retailers en horeca te vullen en in de tweede plaats om ook weer state of the art het winkelcentrum er weer goed bij hebben staan. We hebben een hele mooie positie in het Westland en het is ons ook veel waard om die te behouden."

De verbouwing wordt in fases uitgevoerd, zodat alle winkels open kunnen blijven. De werkzaamheden vinden plaats achter afzettingen, waardoor hinder voor het publiek tot een minimum wordt beperkt. Het project zal begin 2023 worden afgerond.