Archief
WOS

Ondernemer verrast door afsluiting Galgeweg

De afsluiting van de Galgeweg kwam voor de omwonenden niet als een verrassing, maar wel voor ondernemer Marcel Koene van tuincentrum De Carlton was dat wel zo. Hij was niet ingelicht en loopt naar eigen zeggen veel klanten mis.

De weg werd afgelopen maandag afgesloten voor verkeer in de richting 's-Gravenzande, op het gedeelte tussen de rotonde bij het politiebureau en de Opstalweg. De weg wordt afgesloten omdat er een nieuw geluidsscherm wordt aangebracht, de werkzaamheden duren tot 16 september.

Koene hoorde hier pas afgelopen vrijdag van. "Er kwamen klanten naar me toe die zeiden dat de weg afgesloten zou gaan worden, dat was best een verassing voor mij", vertelt Koene. De gevolgen van de wegafsluiting zijn best groot voor de tuincentrumeigenaar. "Wij zijn een regionaal tuincentrum, vanuit de hele regio komen mensen hier winkelen. Mensen uit Naaldwijk en 's-Gravenzande weten de weg wel als de Galgeweg is afgesloten, maar mensen daarbuiten komen aan, zien dat de weg is afgesloten en weten niet meer hoe ze hier moeten komen."

Omleidingsroute

Toen de weg maandag werd afgesloten, was er nog geen duidelijke omleidingsroute om bij De Carlton te komen. "Op die manier loop ik veel klanten mis. Toen ik de gemeente vroeg waarom ik niet ingelicht was over de afsluiting, kreeg ik het antwoord dat ze het vergeten waren", aldus Koene. "Daarnaast vind ik een maand best heel lang voor een nieuwe geluidswand."

De gemeente laat weten dat omwonenden vier weken geleden per brief zijn geïnformeerd, maar dat de De Carlton hier 'per abuis' niet is meegenomen , omdat zij wat verder van de weg zitten. Daarnaast laat een woordvoerster weten dat er op maandag en dinsdag al contact is geweest met het tuincentrum. Daarop zijn nieuwe borden geplaatst, waarop de route naar De Carlton is aangegeven.