FC 's-Gravenzande

Monster en 's-Gravenzande beginnen Polanen Toernooi met winst

Op de eerste dag van het Polanen Toernooi in Monster hebben gastheer Sportclub Monster en FC 's-Gravenzande een overwinning geboekt.

Monster was nipt te sterk voor buurman Verburch. De eerste helft was stroef te noemen, bij rust was het nog 0-0. Aan het begin van de tweede helft was er veel gewisseld en dat nieuwe elan zorgde ook voor doelpunten. Jurgen Warbout reageerde attent op een voorzet vanaf de rechterflank en zette de thuisploeg op voorsprong. Verburch kwam echter nog wel terug tot 1-1, maar het was Monster dat er met de zege vandoor ging. Nieuwkomer Jan Verduijn werd in het vijandelijke strafschopgebied onderuit gegaan en daarmee ging de bal op de stip. Ruben de Groot legde aan voor de strafschop en maakte geen fout: 2-1.

In de andere wedstrijd op dit toernooi nam FC 's-Gravenzande het op tegen Velo. De eerste helft leverde liefst vier doelpunten op, waarvan er drie binnen een tijdsbestek van tien minuten vielen. Na de 1-0 van Yordi Klepke in de 20ste minuut, verdubbelde Frank Broos vijf minuten later de score. Weer vijf minuten later maakten de Wateringers de aansluitingstreffer. Vlak voor rust werd het nog 3-1 via opnieuw Klepke. In de tweede helft bleven de doelpunten lang uit, pas één minuut voor het einde van de officiële speeltijd maakte Velo uit een strafschop de 3-2.

Twee toernooien

FC 's-Gravenzande speelde in Monster overigens met een combinatie-elftal. Het eerste team was namelijk actief op twee toernooien. Hemelsbreed zo'n 20 kilometer zuidelijker speelde een ander combinatieteam op het toernooi van Nieuwenhoorn. Tegen Brielle stonden de Westlanders bij rust op voorsprong. Roy van Beek zorgde voor de enige treffer in de eerste helft. 's-Gravenzande verloor echter nog wel met 1-2.

Kethel Spaland - Westlandia (za.) 2-4 (1-3)