Archief

Excuusbrief voor plotselinge verkeersmaatregelen Oude Hoek

De gemeente Rotterdam heeft aan inwoners van wijk de Oude Hoek in Hoek van Holland excuses aangeboden voor de plotselinge invoering van enkele verkeersmaatregelen afgelopen week.

In een dinsdag bij de omwonenden bezorgde brief, wordt verklaard dat men er bij de gemeente van uitging dat de deelnemers aan enkele gehouden participatieavonden een goede afspiegeling van de wijk vormden. Dit bleek bij nader inzien niet het geval. Verder waren de (tijdelijke) maatregelen niet vooraf meegedeeld. Dat wil de gemeente beter gaan doen. Daarom gaat Rotterdam opnieuw met de bewoners en ondernemers in gesprek over verkeersmaatregelen in de wijk. Zij worden op korte termijn voor een bijeenkomst uitgenodigd.

Vorige week leidde de invoering van de verkeersmaatregelen tot grote verbazing en opwinding bij ondernemers en bewoners. Met name de afsluiting van de Cruquiusweg vanaf de Koningin Emmaboulevard in de richting van de Havenweg leidde tot veel weerstand.
Een dag na het invoeren van de nieuwe verkeersmaatregelen heeft de gemeente besloten de oorspronkelijke routes in de wijk te herstellen. De verkeersborden en -obstakels zijn toen direct verwijderd.