Archief
WOS

WOS

Eindelijk tiende editie Filmfestival Maassluis

Na twee jaar uitstel door corona kan het Filmfestival Maassluis volgende week eindelijk het tienjarig bestaan vieren. Tijdens deze feestelijke editie keert het festival ook terug naar waar het ooit begon.

Het Filmfestival Maassluis staat bekend om de drive-inbioscoop, waarbij je vanuit de auto naar een film kijkt. Daarbij moet je dan je autoradio op een bepaalde frequentie instellen zodat je de film kunt volgen. Bij de eerste editie in 2011 stond deze drive-inbioscoop op de parkeerplaats nabij het voormalige Theater Schuurkerk. Later werd gekozen voor een locatie in de woonwijk Wilgenrijk, maar nu keert het festival terug naar de Schuurkerk.

Het programma bestaat dit jaar uit drie films. Tijdens de openingsavond draait het waargebeurde verhaal Grosse Freitheit in Theater Koningshof. Op vrijdagavond zal Licorice Pizza in de buitenlucht worden vertoond. Als afsluiter is de klassieker Pretty Woman op zaterdagavond opgenomen in het programma.

Het filmfestival is dit jaar van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 augustus. De films in de drive-inbioscoop kun je ook zonder auto bekijken.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis