Archief
WOS/Stefan van Eijk

Bob van den Berg na De Lier ook winnaar in Naaldwijk

Na een fraaie solo is 's-Gravenzander Bob van den Berg vanmiddag bij de Regiorenners A winnaar geworden van het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk.

Van den Berg was iets over de helft van de wedstrijd weggereden en had daarbij het geluk dat de grootste kanshebbers voor het eindklassement heel erg naar elkaar zaten te kijken. De andere renners keken vooral de kat uit de boom, waardoor de koploper zijn voorsprong gestaag kon uitbouwen.
Van den Berg boekte in Westland zijn tweede overwinning op rij, want vorige week dinsdag zegevierde hij ook in De Lier. Hoekenees Jaco van Beusichem finishte in Naaldwijk als tweede. De derde plek was voor Poeldijker Twan Middelburg, vlak voor zijn dorpsgenoot en tevens grootste concurrent, Dennis Meijer. Deze uitslag betekent dat het eindklassement 2022 is gewonnen door Dennis Meijer, voor Twan Middelburg en Bob van den Berg.

Bij de Regiorenners B won Remco Veerkamp, vóór Erwin van Dam en Marco van der Sman.

Menno Huising

Wateringer Menno Huising was de beste bij de junioren. Hij won in de sprint van zijn ploeggenoot bij Willebrord Wil Vooruit, Max van der Meulen. Nummer 3 Joost van der Helm finishte ruim een halve minuut later.
Lars Langendoen kwam bij de nieuwelingen alleen aan. Het peloton, met daarin nummers 2 en 3 Pepijn de Kok en Thijs Vrij, volgde op 45 seconden.

Profomnium

Het wielerspektakel werd afgesloten met een omnium voor profwielrenners. Zij werkten de onderdelen als duo af. Winnaars werden Bram Welten en Ramon Sinkeldam, ploeggenoten bij Groupama-FDJ. Op de tweede plaats volgden Etienne van Empel en Reinier Honig (beiden van China Glory). Het brons was voor Marijn van den Berg (EF Eduction) en Bas Tietema (Bingoal-Pauwels).

Vlnr Van Empel en Honig, Welten en Sinkeldam, Van den Berg en Tietema. WOS/Stefan van Eijk