Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 32: Oefenzege dames HV Westland

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Hockey - De dames van HV Westland hebben hun eerste oefenwedstrijd sinds de degradatie naar de tweede klasse gewonnen. De Naaldwijksen versloegen op sportpark De Hoge Bomen eersteklasser Forescate met 4-3. HVW speelt volgende week tegen Groen Geel.

Basketbal - Lucas N'Guessan uit De Lier blijft actief in Spanje. De Westlander maakt een transfer naar CB Peñas, dat uitkomt op het tweede niveau.

Tennis - Michel Hoogduijn heeft bij de heren het open toernooi bij Hodenpijl in Den Hoorn op zijn naam geschreven. Hij won in zijn categorie (HE4) zijn beide partijen. In het herendubbel (HD3) ging de titel naar Tenzing van der Meer en Dennis van Werven.

Roeien - De Vrouwen Acht heeft op de EK roeien in München brons veroverd. Benthe Boonstra uit Monster is .een van de acht roeisters in deze ploeg.

Zaterdag

Zwemmen - Valerie van Roon uit Den Hoorn heeft heeft met de Nederlandse estafetteploeg op het EK in Rome brons op de 4x100 meter vrije slag gewonnen. Nederland lag lang op de vierde plaats, maar slotzwemster Marrit Steenbergen zorgde voor het eremetaal.

Tennis - Arantxa Rus heeft op het ITF-toernooi in San Bartolome de Tirajana (Gran Canaria) de finale van het dubbelspel gewonnen. De 31-jarige Monsterse was samen met Angela Fita Boluda (Spa) in twee sets te sterk voor een Russisch koppel: 6-4 en 6-4.

Handbal - Venéco/Velo heeft ook de tweede oefenwedstrijd op het trainingskamp afgesloten met een overwinning. Het duel tegen eerstedivisionist E&O eindigde in 20-22. Velo speelt dit seizoen in de eredivisie.

Roeien - Benthe Boonstra uit Monster is met de vier zonder stuurvrouw buiten de medailles geëindigd op het EK in München. Nederland lag lang op koers voor het brons, maar eindigde als vijfde. Groot-Brittannië werd Europees kampioen voor Ierland en Roemenië. Boonstra roeit morgen de finale met de acht met stuurvrouw.

Vrijdag

Wielrennen - De vrouwen-achtervolgingsploeg, met daarin de Naaldwijkse Mylène de Zoete, is op het EK baanwielrennen in München als vijfde geëindigd. Morgen komt De Zoete nog individueel in actie. Ze rijdt dan de afvalkoers.

Handbal - De handbalsters van Velo hebben tijdens hun trainingskamp een oefenwedstrijd gewonnen van het Duitse HSG Nordhorn-Lingen. In Nordhorn werd het 20-33. Velo speelt dit seizoen voor het eerst in de eredivisie.

Tennis - Arantxa Rus moet nog even geduld hebben voor haar 30ste titel in het ITF-circuit. De 31-jarige Monsterse verloor in San Bartolome de Tirajana in de kwartfinale van Nadia Podoroska. De partij duurde bijna vier uur. In drie sets werd het 4-6, 7-6 en 7-5.

Voetbal - Quintus heeft gisteravond een oefenwedstrijd tegen Quick Steps met 0-3 gewonnen. Sean van der Stap scoorde in de eerste helft twee keer voor de Heulse vierdeklasser, Daan Mansveld zette nog voor rust de eindstand op het scorebord. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Het oefenduel maakt onderdeel uit van het toernooi bij SV Erasmus. Zaterdag is de finale tegen SV Loosduinen.

Voetbal - Wateringer Lance Duijvestijn had de kans om de overstap te maken naar een club in de eredivisie. Zijn club Almere City heeft de transfer echter tegengehouden. Dat meldt Omroep Flevoland. Duijvestijn scoorde vorig seizoen 12 doelpunten en gaf 11 assists.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus is op het toernooi van San Bartolome de Tirajana (Gran Canaria) doorgedrongen tot de kwartfinale. De 31-jarige Monsterse versloeg vandaag in de derde ronde Lyre Romero Gormaz in drie set: 6-1, 5-7 en 6-3.

Voetbal - In navolging van Excelsior Maassluis hebben meer clubs hun oefenwedstrijd vervroegd. Zo spelen ook FC 's-Gravenzande, Velo, Schipluiden hun duel zaterdag al om 11.00 uur. De temperatuur kan naar verwachting oplopen tot boven de 30 graden.

Woensdag

Handbal - Het Nederlands handbalteam onder 18, met daarin een aantal Westlandse speelsters, is op het WK in Noord-Macedonië als vierde geëindigd. Oranje verloor vanavond de strijd om het brons van Hongarije: 26-27. De Naaldwijkse Romee Maarschalkerweerd kreeg achteraf te horen dat zij als beste cirkelspeelster van het toernooi is opgenomen in het WK-allstarteam.

Tennis - Arantxa Rus is voor de tweede week actief in San Bartolome de Tirajana (Gran Canaria). Haar eerste partij - in de tweede ronde - op het zonnige eiland duurde slechts iets meer dan een half uur. Bij een 5-2 stand in de eerste set gaf de Algerijnse Ines Ibbou op.

Dinsdag

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft het oefenduel van komende zaterdag tegen de reserves van Excelsior Rotterdam flink vervroegd. De aanvankelijke aftrap stond gepland om 14.30 uur, maar is nu verplaatst naar 11.00 uur. De reden hiervoor zijn de hoge temperaturen die verwacht worden.

Maandag

Korfbal - Ckc Maassluis heeft zich voor komend seizoen versterkt met Sanne van der Leij. De 21-jarige korfbalster speelde in het verleden voor Pallas ‘08 in Leeuwarden en Nic in Groningen. Inmiddels is ze verhuisd naar Rotterdam. Daar zocht ze een nieuwe club en kwam uit in Maassluis.