Archief
WOS

WOS

'Enorme vlag langs A20 is levensgevaarlijk'

De omgekeerde vlag die als ondersteuning van het boerenprotest langs de A20 is gelegd, wordt binnen een week weggehaald.

De vlag ligt in een gebied waar de Maaasluise woonwijk Wilgenrijk ontwikkeld wordt. Het terrein is volledig omhekt en afgesloten voor publiek. Volgens de manager van Wilgenrijk Peer de Rooij is de vlag langs de snelweg levensgevaarlijk.

"Omdat wij regelmatig werkzaamheden naast de A20 uitvoeren, hebben wij regelmatig contact met Rijkswaterstaat om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden. Zo zorgen wij ervoor dat er op ons bouwterrein geen voorwerpen liggen die gemakkelijk weg kunnen waaien. Het is al een keer eerder gebeurd dat een grote reclamevlag van een hek is losgewaaid en op de snelweg terecht is gekomen. Wat dat betreft doen wij hetzelfde als bij andere acties: voorkomen dat er een gevaarlijke situatie kan komen. De vlag zal daarom zo snel mogelijk en zeker binnen een week worden verwijderd", aldus De Rooij.

De initiatiefnemers weerspreken het verhaal van De Rooij overigens. Volgens hen ligt de vlag muurvast. "Daar komen ze vanzelf wel achter." De degelijkheid van de bevestiging van de vlag is door de politie bevestigd.

De vlag is afgelopen nacht neergelegd en is volgens de initiatiefnemers 'de allergrootste vlag op z'n kop ooit in Nederland gemaakt'. Het ding is ongeveer 100 meter lang en in totaal zo'n 1.500 m2 groot.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis