WOS/Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande wint eerste oefenduel

FC 's-Gravenzande is de oefencampagne richting het nieuwe seizoen begonnen met een ruime zege. Op eigen veld werd gisteravond RKDEO met 7-1 verslagen.

De gasten uit Nootdorp spelen dit jaar in de tweede klasse, terwijl 's-Gravenzande opnieuw op hoofdklasseniveau (tegenwoordig vierde divisie) speelt. De thuisploeg begon met nieuwkomer Edgar Leerdam (vorig seizoen Westlandia) op doel en ook Joseph Goncalves (overgekomen van Capelle) en Angelo Zwirs (Quintus) maakten hun officieuze debuut voor FC 's-Gravenzande.

De Westlanders kwamen via Ardi Luijendijk al na drie minuten op voorsprong. Na een foutje in de verdediging werd het nog 1-1, maar bij rust was de stand 2-1 dankzij Zwirs. Aan het begin van de tweede helft was er aan beide kanten flink gewisseld en dat pakte voor FC 's-Gravenzande niet slecht uit. In het eerste kwartier hielden beide keepers hun doel nog schoon, daarna scoorde FC 's-Gravenzande nog vijf keer. Onder andere Sil van Ooijen (vorig seizoen HVC'10) en Roy van Beek (Westlandia) scoorden voor het eerst in 's-Gravenzandse dienst. Verder waren ook Daan van Unen (2x) en Yuri Westhoff trefzeker.

Ook zege Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis nam het op sportpark Dijkpolder op tegen competitiegenoot Jong Sparta Rotterdam. Bijzonder is dat beide ploegen dit seizoen hun thuiswedstrijden in Maassluis spelen, omdat het complex van Sparta momenteel wordt verbouwd.

In de eerste tien minuten scoorde Nino Noordanus direct twee keer. 2-0 bleek ook de ruststand. Aan het begin van de tweede helft maakte Jong Sparta nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Eindstand 2-1.

Excelsior Maassluis - Jong Sparta 2-1 (2-0)
Scheveningen - Westlandia 2-2 (1-1)|
FC 's-Gravenzande - RKDEO 7-1 (2-1)