Archief

'We kunnen nu weinig doen aan plantvakken op Brinkplein'

De gemeente Rotterdam zoekt naar een oplossing voor de slechte staat waarin de plantvakken op het Brinkplein in Hoek van Holland verkeren.

In een mail aan betrokken omwonenden en bedrijven, stelt projectmanager Peter Oosterloo vandaag: "Helaas gaat het niet goed met de plantvakken op het Brinkplein. Een combinatie van het droge weer, de stormschade en problemen met de nazorg zorgen ervoor dat het er nu slecht bij staat. Net als veel van u vinden wij dit ontzettend zonde. In overleg met onze uitvoerder zijn we aan het zoeken naar een oplossing."

'Augustus moeilijk moment'

Oosterloo vervolgt: "Het liefst zouden we een snelle actie ondernemen om het probleem op te lossen. Augustus is echter een moeilijk moment om dit te doen. Groen dat we nu planten zal niet aanslaan en wat we nu zaaien komt pas volgend jaar op."

De gemeente zal de bruine bomen gaan inspecteren. Mochten ze dood zijn, dan zullen deze spoedig worden verwijderd. "Vervolgens zetten we ons ervoor in om tijdens het plantseizoen (november – maart) een nieuwe inplant te realiseren. We houden vooraf het beplantingsplan en de nazorg tegen het licht", besluit Oosterloo.