Archief
WOS/Stefan van Eijk

Bob van den Berg zet 'De Lier' naar zijn hand

Wielrenner Bob van den Berg uit 's-Gravenzande heeft vanmiddag in De Lier het criterium voor de Regiorenners A gewonnen.

Afgelopen vrijdag in Kwintsheul was Van den Berg met voorsprong de laatste ronde ingegaan, maar werd hij vlak voor de eindstreep ingehaald door Poeldijker Twan Middelburg. Ook in De Lier probeerde Van den Berg solo weg te rijden, maar dat lukte niet. Enkele ronden voor het einde kwamen Naaldwijker Martijn Stougje en Maassluizer Jaap Vreugdenhil los van het peleton. Van den Berg kwam nog bij hen aansluiten en was later de sterkste in de eindsprint.

Bij de vrouwen in De Lier zegevierde Maria Apolonia van ’t Geloof uit Dirksland, voor Susanne Meistrok en Melissa Hofman.

De wedstrijd voor amateurs, elite, beloften en profs-B werd gewonnen door Honselersdijker Nick van der Meer. Hij troefde in een sprint Remco Schouten uit Gouda af. Elf seconden later was Raymond Kreder de eerste achtervolger.

Bij de Regiorenners B vertrouwde namen op het podium: 1. Remco Veerkamp, 2. Marc Stouten en 3. Marco van der Sman.

Bij de nieuwelingen was er een derde plek voor Naaldwijker Mathijs Vijverberg. In die categorie kwam Gino Weber (Tilburg) solo aan. Thijs Vrij (Rockanje) sprintte voor Vijverberg naar het zilver.
De juniorenkoers werd gewonnen door Christaan van Rees (Groot Ammers), die op het podium werd geflankeerd door Joris Kranenburg (Apeldoorn) en Pim Fransen (Andijk). De drie sprintten samen voor de overwinning.