Archief

Tweede Parklif/ve Festival van start

In het park achter Theater Koningshof in Maassluis is de hele week weer het Parklif/ve Festival.

Tot en met zondag 14 augustus zijn er allerlei culturele activiteiten. De aftrap van het festival werd maandagochtend verzorgd door het Jeugdtheaterhuis Maassluis en de stichting Samen Randstad. Kinderen leerden in een natuurworkshop alles over de (honing)bij. Anderen begonnen met het maken van een eigen mini-voorstelling die dinsdag zal worden opgevoerd. In die tent zal zaterdag ook cabaretier Guido Weijers optreden.

Het programma zit bomvol jeugdactiviteiten met waterpret, knutselactiviteiten, een natuurworkshop, dansworkshops, theaterworkshops en voorstellingen. Voor volwassenen is er een danstuin, een pubquiz en treden behalve Guido Weijers onder anderen ook Arjan Kleton en Lazy Sunday op.

Het idee voor Parklif/ve ontstond vorig jaar tijdens de coronapandemie. "We konden toen binnen niet veel organiseren, maar buiten was meer mogelijk", zegt Bob van Rutten, coördinator Horeca & Facilitair van Koningshof. "Achter ons theater hebben we een park waar we eigenlijk meer gebruik van wilden maken. De eerste editie was een enorm succes. Daarom vonden we het dit jaar hoog tijd voor een tweede editie."

Voor sommige activiteiten moet er een kaartje worden gekocht, voor andere activiteiten niet. Kijk voor meer informatie over het programma op www.theaterkoningshof.nl/agenda.