Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 31: Van der Hoek en Koek winnen bij MLTV'90

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Padel - Rosalie van der Hoek en Marcella Koek hebben het P500-toernooi bij MLTV'90 in Monster gewonnen. Zij versloegen in de finale Michaëlla Krajicek en de Westlandse Steffie Weterings. Bij de mannen waren Rene Lindenbergh en Menno Nolten de sterksten.

Tennis - Het Open Bloemen Toernooi bij LTC Naaldwijk is bij de mannen (HE2) gewonnen door Enzo van der Heijden uit Pijnacker. Hij was de beste in een poule van 3. Senne Braun werd tweede, voor Westlander Jay Zwinkels. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde 58ste editie van het toernooi. In totaal hebben 517 deelnemers meegedaan in 34 onderdelen.

Wielrennen - Menno Huising uit Wateringen is in de laatste etappe van de driedaagse etappekoers Aubel-Thimister-Stavelot als vijfde geëindigd. Huising speelde geen grote rol in het klassement, dat gewonnen werd door de Rus Roman Ermakov.

Zaterdag

Paardensport - IJsbrand en Bram Chardon uit Den Hoorn doen eind september mee aan het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De derde menner namens Nederland is Koos de Ronde (Zwartewaal). Het trio veroverde zilver tijdens het laatste WK in 2018, dat in Tryon (VS) werd gehouden.

Tennis - Arantxa Rus heeft op het ITF-toernooi in San Bartolome (Gran Canaria) de finale bereikt. De 31-jarige Monsterse had vandaag weinig moeite met de Française Carole Monnet: 6-3, 6-1.

Vrijdag

Wielrennen - Lennard Hofstede uit Poeldijk is in de vierde etappe van de Vuelta a Burgos (Spanje) als negende geëindigd. De Westlander zat vrijwel de hele wedstrijd in de ontsnapping.

Tennis - Arantxa Rus staat morgen in de halve finale van het ITF-toernooi in San Bartolome (Gran Canaria). De 31-jarige Monsterse versloeg vandaag de Spaanse Irene Burillo Escorihuela in twee sets: 6-1 en 6-2. De tegenstander voor de halve finale is nog niet bekend.

Donderdag

Handbal - Talisa Groen speelt het komende seizoen voor Venéco/Velo. Voor de routinier (33) is het een terugkeer in Wateringen: op 11-jarige leeftijd begon ze daar in de jeugd. Velo is gepromoveerd naar de eredivisie.

Tennis - Arantxa Rus is op het ITF-toernooi in San Bartolome (Gran Canaria) door naar de kwartfinale. De 31-jarige Monsterse versloeg in drie sets de Amerikaanse Maria Mateas: 4-6, 6-1 en 6-2. Rus speelt morgen tegen de Spaanse Irene Burillo Escorihuela.

Wielrennen - Mylène de Zoete doet van 11 tot en met 16 augustus in München mee aan EK baanwielrennen in München, onderdeel van het Super EK dat daar wordt gehouden. De Naaldwijkse komt in actie op de afvalkoers en de teamachtervolging.

Woensdag

Atletiek - De Naaldwijkse discuswerper Ruben Rolvink (Olympus '70) is deelnemer aan de Europese kampioenschappen Atletiek die van 15 tot en met 21 augustus in het Duitse München worden gehouden. Rolvink (19) heeft zich voor deze EK geplaatst doordat hij momenteel nr. 26 is van de wereldranglijst van discuswerpers.

Tennis - Arantxa Rus is door naar de derde ronde van het ITF-toernooi in San Bartolome (Gran Canaria). De 31-jarige Monsterse won met 6-0 en 6-2 van Natalia Szabanin uit Hongarije. Rus was voor de eerste ronde vrijgeloot.

Atletiek - Na een afwezigheid van twee jaar keert het Westlands kampioenschap biatlon bij Olympus '70 in Naaldwijk terug. Biatlon is een combinatie van atletiek en de schietsport. In totaal loop je 4.300 meter en moet je 20 targets omschieten. Het WK is op 22 oktober, voorafgaand zijn er diverse trainingsavonden.

Maandag

Voetbal - Nino Noordanus voetbalt het komende seizoen voor Excelsior Maassluis. De tweededivisionist huurt de aanvaller van ADO Den Haag, waar hij deel uitmaakte van het tweede elftal.