Archief

'Keerlus in de Secretaris Verhoeffweg deugt niet'

De zogeheten keerlus in de Naaldwijkse Secretaris Verhoeffweg, ter hoogte van de Linde en de Simon van Slingelandtstraat, is een mislukking.

Dat blijkt uit een aankondiging van de gemeente Westland, die de pas opgeleverde keerlus aan weerszijden met rode en witte blokken heeft afgezet en stelt dat deze op korte termijn wordt vervangen.

De keerlus, in de bouwwereld ook wel 'bajonet' genoemd, maakt onderdeel uit van de grootscheepse herinrichting van Patijnenburg en de Secretaris Verhoeffweg in verband met de komst van een grote supermarkt. Na een lange periode van afsluiting is het traject op 22 juli weer opengesteld.

De gemeente Westland stelt: "De reden van de afsluiting is dat het ontwerp niet voldoet aan de eisen met betrekking tot de toename van het verkeer en de grotere voertuigen die gebruik gaan maken van het betreffende kruisingsvlak. Om in de toekomst een correcte afwikkeling van het verkeer te krijgen, is het noodzakelijk om het ontwerp te herzien en op korte termijn het herziene ontwerp in uitvoering te nemen."

Het oorspronkelijke schetsontwerp