Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Slachtoffer aanrijding moet uur wachten op ambulance

Een automobilist die aan het eind van de ochtend gewond raakte bij een ongeluk op de Mozartlaan in Maassluis, kon pas meer dan een uur later naar het ziekenhuis worden gebracht.

Rond 11.50 uur botste een auto op de Mozartlaan achterop een andere. Een van de automobilisten had nekklachten. Er was echter niet direct een ambulance beschikbaar.

Pas zo'n 50 minuten na het ongeval werd uiteindelijk een ambulance vanuit Westland naar de Mozartlaan gestuurd. Die was daar even na 13.05 uur. De automobilist is meegenomen naar het ziekenhuis.

Norm van 15 minuten

Landelijk is afgesproken dat de ambulance bij 95 procent van alle spoedmeldingen binnen een kwartier aanwezig is. Die norm wordt in Maassluis al jaren niet gehaald. In 2016 was nog 85,6 procent van de ziekenwagens binnen van 15 minuten in Maassluis. In 2018 was dat gedaald naar 77,1 procent en in 2020 en 2021 lag dat rond de 80 procent.

De aanrijtijden hebben de aandacht van de nieuwe coalitie. "Hiertoe gaan wij in gesprek met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, met het doel om in situaties waarbij acute zorg nodig is zo spoedig mogelijk professionele hulp beschikbaar te hebben", zo is te lezen in het coalitieakkoord van medio juni. Fractievoorzitter Jurre van de Merwe van Leefbaar Maessluys suggereerde bij de behandeling van dat akkoord nog om een ambulancepost in te richten in Maassluis, maar dit is volgens wethouder Corine Bronsveld niet realistisch.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis