Archief
FC Eindhoven

FC Eindhoven

Rottier voor één jaar naar FC Eindhoven

Evan Rottier voetbalt het komende seizoen voor FC Eindhoven. De 20-jarige aanvaller uit Maassluis komt over van ADO Den Haag, waar zijn contract afliep en niet werd verlengd.

Rottier was al de gehele voorbereiding op proef in Eindhoven. Daarin speelde hij in vrijwel alle oefenwedstrijden en pikte hij ook enkele doelpunten mee. Een dag voor de start van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie heeft de spits dan ook zijn contract binnen. Hij tekent voor één jaar.

"Evan heeft ons deze voorbereiding weten te overtuigen van zijn kwaliteiten", zegt technisch manager Marc Scheepers. "Hij kwam hier aan het begin van de voorbereiding topfit binnen en heeft goede dingen laten zien tijdens de wedstrijden in de oefencampagne. Daarnaast kent onze trainer hem al van zijn tijd bij ADO. Evan kan zich hier verder ontwikkelen tot een echte goaltjesdief."

Rottier begon met voetballen bij Excelsior Maassluis en maakte daarna de overstap naar ADO Den Haag. Daar doorliep hij alle jeugdelftallen en maakte hij ook zijn debuut in de hoofdmacht. In het seizoen 2020/21 werd hij een half jaar uitgeleend aan TOP Oss. In het afgelopen seizoen zat Rottier vooral in de eerste helft geregeld op de bank bij het eerste van ADO en kreeg hij nog diverse invalbeurten. In de tweede helft werd hij overgeheveld naar het tweede elftal.

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis