Archief
Politie

Politie

Kwart miljoen uitgeloofd voor gouden tip over vindplaats Jaïr Soares

De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vondst van Jaïr Soares.

Dat maakte de foundation - vernoemd naar de vermoorde journalist - vandaag bekend, zo meldt mediapartner Omroep West. Op 4 augustus 1995, vandaag precies 27 jaar geleden, verdween de 7-jarige jongen in Monster tijdens een dagje strand met zijn familie.

Vanwege de vele vragen en weinige aanknopingspunten over wat er precies is gebeurd met Jaïr hebben de Peter R. de Vries Foundation, de familie van Jaïr en het coldcase-team van Den Haag besloten om de vermissingszaak opnieuw onder de aandacht te brengen en een beloning uit te loven.

Toen de famllie een patatje ging halen, speelde Jaïr tikkertje rond de strandtent. Daar is hij voor het laatst gezien. Er is nooit meer iets van hem vernomen of teruggevonden. "Dit is een zaak die ons heel erg raakt. Het kan toch niet zijn dat een gezellig dagje naar het strand eindigt in een 27 jaar lange zoektocht naar je kind? Er moet iemand zijn die meer weet over de verdwijning. De Peter R. de Vries Foundation hoopt dat een bedrag van een kwart miljoen euro iemand er toe zet om ons te helpen Jaïr te vinden", laat Kelly de Vries, voorzitter van de Peter R. de Vries Foundation, weten.

'Ik houd hoop'

"Het gemis slijt nooit. Het is alsof iets aan je knaagt, maar je weet niet waar het zit, waar het vandaan komt en hoe je het kan stoppen. De pijn is chronisch. We móeten alles geven. Ik houd hoop. Hoop is het laatste in mij dat sterft", vertelt Claudio Soares, de broer van Jaïr.

De beloning voor de gouden tip is zes maanden geldig en verloopt op 4 februari 2023. Tips kunnen (anoniem) via de website van de Peter R. de Vries Foundation worden gegeven.

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland