Archief
Bureau Rijnmond

Bureau Rijnmond

Vijf jaar cel geëist tegen 'corona-ontsmetter'

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een vrouw die een bejaarde inwoner van Hoek van Holland oplichtte door zich voor te doen als 'corona-ontsmetter' vijf jaar de gevangenis in.

Nederland was in oktober 2020 nog volledig in de ban van het coronavirus. Die maand ging een nu 34-jarige Amsterdamse langs bewoners in een flat aan de President J.V. Wierdsmastraat in Hoek van Holland. Tegenover een oudere man (van toen 86) deed ze zich voor als iemand van de thuiszorg, die op pad was om woningen te ontdoen van het coronavirus. Daarop werd ze binnengelaten in de woning.

De vrouw vertelde dat het voor de gezondheid van de man beter was om in een andere kamer te zitten. Na ongeveer een kwartier was de 'ontsmetter’ vertrokken met 4.000 euro en sieraden van zijn overleden vrouw.

De Amsterdamse bleek deze truc tussen medio augustusus en eind oktober uit te hebben gehaald bij meer ouderen, waaronder een 98-jarige bejaarde. Ook mensen uit Delft, Bergen op Zoom, Zandvoort, Gouda en Rotterdam zijn slachtoffer geworden. De vrouw kon worden aangehouden naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin camerabeelden uit de Hoekse flat werden getoond.

De rechtbank heeft de zaak, die gisteren voorkwam, voorlopig aangehouden. Wanneer er een uitspraak wordt gedaan, is nog niet bekend.