Archief

50 Oekraïense vluchtelingen krijgen sleutel woonunit in De Lier

De nieuwe bewoners zijn eerst opgevangen in Vlugtenburg en daarna in een hotel in Rijswijk. Nu kunnen zij verhuizen naar de nieuw geplaatste woonunits in De Lier.

In eerste instantie is er plek voor 50 bewoners. Eind september arriveert de tweede groep van 50 Oekraïense vluchtelingen. De woonunits zijn geschikt voor langdurige opvang. Het college van B en W van Westland had al eerdere besloten om op de locatie van de OBWZ (Ontwikkelbedrijf Westlandse Zoom) aan de Haagweg in Monster woonunits voor 60 vluchtelingen neer te zetten. Er wordt nog onderzoek gedaan naar een aanvullende locatie voor 40 vluchtelingen. Het gaat om langdurige opvang van 6 maanden tot 3 jaar.

Eind april heeft het Rijk de gemeenten en de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) verzocht om de opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne te verhogen. Voor Westland betekent dit dat er nu 300 vluchtelingen moeten worden gehuisvest. Zo'n 250 plekken zijn inmiddels ingevuld: 117 vluchtelingen worden op Elsenbosch/Homeflex opgevangen, 100 komen er aan de Burgemeester Crezéelaan in De Lier en ongeveer 30 aan de Arckelweg in Poeldijk. Daar komen zo'n 50 vluchtelingen bij die eigenlijk door Midden-Delfland zouden moeten worden opgevangen. De kosten van deze opvang worden overigens wel door Midden-Delfland betaald.

Categorieen:
Nieuws Algemeen De Lier