Archief
WOS

WOS

Bezwaar tegen hoogte nieuw appartementencomplex Gravin Machteld

De komst van een appartementencomplex op de plek van het oude gemeentehuis in 's-Gravenzande valt niet bij iedereen in goede aarde. Een omwonende vindt dat het gebouw te hoog wordt en stapte vandaag naar de Raad van State.

In het nieuwe Residence Gravin Machteld worden 44 appartementen ontwikkeld, waarvan 34 in de koopsector. Een omwonende heeft echter bezwaar aangetekend, omdat het pand op sommige plekken 16,5 meter hoog wordt. Dat is volgens hem een stuk hoger dan het maximum van 11,5 meter die in het oorspronkelijke plan werd aangegeven. Door de hoogte van het complex krijgt de bezwaarmaker minder uitzicht, minder privacy en zou zijn woning in waarde dalen. Ook zou er een schaduwwerking ontstaan waardoor er minder zon in de woning komt.

De 's-Gravenzander was in het buitenland en daardoor vandaag niet aanwezig tijdens de openbare zitting bij de Raad van State. Hij liet zich daarom vertegenwoordigen door een dorpsgenoot. Die liet weten dat de omwonende niet alleen staat, maar wordt gesteund door nog 59 andere inwoners. Deze werden in het officiële bezwaarschrift echter niet genoemd en om die reden niet meegewogen.

Een vertegenwoordiger van de gemeente Westland liet weten dat de hoogte slechts incidenteel 16,5 meter bedraagt. 'Verder is er rekening gehouden met eventuele waardevermindering', aldus de woordvoerder van de gemeente. De lat voor het indienden van planschade ligt echter hoog. Met een slag om de arm vanwege de vakantieperiode en personeelstekort verwacht de hoogste bestuursrechter over zes weken een uitspraak te doen in deze zaak.