Archief
WOS

WOS

'Het laatste wat wij willen: de pont uit de vaart halen'

Het tijdelijk uit de vaart halen van de veerboot Maassluis-Rozenburg is bij een tekort aan personeel de minst slechte variant in het rooster.

Dat zegt Danny Doesburg van rederij Blue Amigo in gesprek met presentator Maarten Stolk van WOS Radio. Toch bracht en brengt deze week in totaal drie urenlange onderbrekingen van de veerdienst. Het gebeurde dinsdag van 09.00 tot 13.00 uur, vandaag van 05.30 tot 15.00 uur en komende zaterdag van 15.00 tot 00.30 uur.

Gekwalificeerde mensen

"Dat is het laatste wat wij willen: de pont drie keer uit de vaart halen", zegt Doesburg over de samenloop van vakanties en plotselinge ziektegevallen onder het personeel. "Wanneer het kaartverkopers betreft, kunnen wij het altijd wel oplossen. Maar wanneer het schippers betreft, is het altijd wel een probleem. Wij staan natuurlijk in voor de veiligheid van de reizigers; het is wel een overtocht van de Nieuwe Waterweg. Daar moeten gekwalificeerde mensen voor beschikbaar zijn."

Van de achttien vaste krachten waren er deze week negen niet beschikbaar wegens vakantie en ziekte. Zoals het er nu naar uitziet, kan de veerdienst Maassluis-Rozenburg komende week volgens het normale schema varen.

Klik hieronder voor het interview met Danny Doesburg (Blue Amigo):

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis