Archief

Veel belangstelling voor Hoekse Waterdagen

In Hoek van Holland wordt deze week extra stilgestaan bij de Nieuwe Waterweg. In het kustdorp worden de eerste Hoekse Waterdagen gehouden.

Vier dagen lang is een tent aan de Koningin Emmaboulevard de uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Denk aan yoga aan het water, een workshop sieraden maken van zeewier en schelpen, maritieme wandelingen, kunstroutes, kindertheater, silent disco en boottochtjes met het Loodswezen. Het evenement leeft al goed in Hoek van Holland.

"De organisatie 150 jaar Nieuwe Waterweg heeft ons gevraagd om de Hoekse Waterdagen te organiseren", zegt Corona van der Marel, een van de organisatoren. "We hebben gedurende vier dagen allerlei activiteiten voor jong en oud. Afgelopen woensdag vertelden inwoners van Hoek van Holland bijzondere verhalen over de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Daar kwamen veel bezoekers op af. Zaterdag hebben we onder andere een markt, een presentatie van maritieme ambachten en boottochtjes van het loodswezen. Zondag is het een dicht- en kunstmiddag en sluiten we de dagen af met een borrel en een bite."

Kijk op de Facebookpagina van Cultuurzee onder het kopje Evenementen voor meer informatie per activiteit.