Archief

Arends ziet nu geen rol voor zichzelf in conflict tussen Oranjecomité en BIZ

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland zal op dit moment geen actie ondernemen om het Oranje Comité Naaldwijk en de ondernemersorganisatie BIZ Naaldwijk Winkelrijk nader tot elkaar te brengen.

Het Oranje Comité voelt zich beroofd van haar rol tijdens de Naaldwijkse feestweek, onder meer met betrekking tot de locatie van de zogeheten Spiegeltent. Tijdens de raadsvergadering vanmiddag zei Arends de hoop te hebben gekoesterd dat de organisaties er onderling uit zouden komen. "Ik ben al drie keer het gesprek met hen aangegaan", aldus Arends, die evenzovele keren aan het eind ervan te horen zou hebben gekregen dat ze eruit waren of zouden komen.

De burgemeester zegt altijd bereid te zijn om te helpen zoeken naar praktische oplossingen, zoals ten aanzien van een nieuwe locatie voor de Spiegeltent. De BIZ, die de regie heeft met betrekking tot de feestweek, heeft voorgesteld dat de Spiegeltent dit jaar een plek krijgt op het parkeerterrein voor de Albert Heijn-supermarkt, ter hoogte van het busstation. Het oranjecomité wil daarvan geen gebruik maken en blijft hechten aan het Van Tijnplein. Die centrale locatie zal echter helemaal worden ingevuld voor parkeren en facilitaire zaken zoals EHBO, beveiliging en toiletten.