Archief
Archief WOS

Archief WOS

Locatie Spiegeltent zorgt voor extra spanning tussen organisaties in Naaldwijk

Het Oranje Comité Naaldwijk heeft zich tot de gemeenteraad gewend over onder meer de locatie van de zogeheten Spiegeltent tijdens de jaarlijkse feestweek.

De Spiegeltent, het onderkomen van tal van optredens en onder meer de jaarlijkse kennisquiz, stond vele jaren op het Van Tijnplein. De ondernemersorganisatie BIZ Naaldwijk Winkelrijk, die nu de regie heeft omdat de gemeente Westland met één vergunninghouder te maken wil hebben, wil de tent daar weg hebben.
Het Van Tijnplein zou voortaan helemaal gebruikt moeten worden voor parkeren van met name fietsen alsmede voor facilitaire voorzieningen, zoals EHBO, beveiliging en toiletten ten bate van de feestweek.

Als alternatieve locatie voor de Spiegeltent is aan het oranjecomité een plek aangeboden op het parkeerterrein bij supermarkt Albert Heijn, naast het busstation. Dat ziet het oranjecomité helemaal niet zitten.

Ondergrondse stroomvoorziening

In de brief aan de gemeenteraad stelt het comité onder meer dat tijdens de herinrichting van het Van Tijnplein in 2019 de gemeente gezorgd heeft voor het aanbrengen van een ondergrondse stroomvoorziening ten bate van de Spiegeltent. "Hierdoor kon het vervuilende en luidruchtige aggregaat achterwege blijven. Een mooi staaltje van samenwerking en meedenken van de gemeente", aldus het comité.

De locatie van de Spiegeltent is bepaald niet het enige twistpunt tussen het oranjecomité en de BIZ. Er speelt ook een ingewikkelde geldkwestie, die te maken heeft met de financiële regeling rondom de kermis.

Peter Duijsens (Westland Verstandig) wil de wrevel tussen het oranjecomité en de BIZ donderdagmiddag bespreken in het vragenhalfuur van de gemeenteraad. Hij stuurt er eigenlijk op aan dat burgemeester Bouke Arends gaat bemiddelen.