Archief
WOS - Jan Cammeraat

Gemeenteraad Maassluis wil concreet uitvoeringsprogramma

De gemeenteraad van Maassluis wil dat de nieuwe coalitie nog dit jaar concreet aangeeft hoe de plannen voor de komende vier jaar worden uitgevoerd.

Een motie met deze strekking, opgesteld door D66 en ingediend door de oppositiepartijen, verkreeg ook de steun van de coalitiepartijen en werd daardoor unaniem aangenomen.

De gemeenteraad wil het uitvoeringsprogramma van het vorige week gepresenteerde coalitieakkoord vóór 1 januari 2023 ontvangen en vervolgens een jaarlijks verslag over de voortgang krijgen.

Tijdens de raadsvergadering van vanavond werden onder meer de nieuwe wethouders geïnstalleerd en meerdere raadsleden en steunraadsleden beëdigd. Henrike Heijboer van het CDA ontving alsnog de koninklijke onderscheiding die haar in maart was toegekend. "Door bureaucratische perikelen is het lintje nog niet hier", zei burgemeester Edo Haan op 29 maart met veel spijt bij het afscheid nemen van een aantal raadsleden. Heijboer is dus nu alsnog gedecoreerd als Lid in de Oranje van Oranje-Nassau.

Overigens keert zij direct weer terug in de gemeenteraad, doordat Corine Bronsveld als wethouder in het nieuwe college zitting heeft en daarmee een plaats vrijkwam in de CDA-fractie. De twee andere zogeheten opvolgende raadsleden zijn Paul Luijnenburg (PvdA) en Aad Solleveld (Maassluis Belang).

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek