Archief
WOS

Corporatie wil appartementen voor Oekraïners: 'Aan eengezinswoningen geen behoefte'

De corporatie Wonen Midden-Delfland wil de Oekraïense vluchtelingen die in Maasland komen wonen, graag onderbrengen in appartementen.

De gemeente heeft nu plannen voor 24 (tijdelijke) eengezinswoningen, maar volgens de corporatie sluiten appartementen beter aan bij wat nodig is om de vluchtelingen op te vangen.

In de plannen die er nu liggen, wordt gesproken over eengezinswoningen met een hoogwaardige uitstraling in een 'modulaire en duurzame' vorm en met een gezamenlijke tuin. Ze mogen tien jaar blijven staan op de oude plek van muziekvereniging Euterpe in de Doelstraat. Met de 24 woningen hebben straks ongeveer 60 Oekraïense vluchtelingen onderdak, zolang ze in Nederland verblijven.

Wonen Midden-Delfland is ook bij de plannen betrokken, maar heeft liever dat er appartementen worden gebouwd. "Wij hebben geen behoefte aan eengezinswoningen. Die zijn er meer dan voldoende", laat directeur-bestuurder Peter van Ling weten in gesprek met de WOS. "Op dezelfde locatie kun je misschien meer appartementen realiseren en dus meer mensen huisvesten."

Van Ling voelt echter de weerstand. Zo zou de parkeernorm voor deze locatie omlaag moeten. "Er zijn altijd wel redenen waarom iets niet kan. Ik heb veel liever dat we met z'n allen kijken wat we moeten doen om dingen te realiseren."