Archief
Westland Swimming Stars

Westland Swimming Stars

Westlandse zwemclubs vinden elkaar weer

Zwemvereniging Westland en Westland Swimming Stars leven niet langer in onmin met elkaar. Onlangs werd er zelfs een gezamenlijk clubkampioenschap wedstrijdzwemmen gehouden, met als afsluiting een barbecue.

In de zomer van 2018 splitste een groep wedstrijdzwemmers zich af van Zwemvereniging Westland (ZV Westland). Directe aanleiding was het besluit van het algemeen bestuur van ZV Westland om de samenwerking met hoofdtrainer Rob Heyder op te zeggen. Een aantal trainers verklaarde zich solidair met Heyder. Samen richtten zij toen Westland Swimming Stars op.

"ZV Westland is daarna door gaan zwemmen en heeft nu een hele grote pool met kleine zwemmertjes ontwikkeld", weet Fred Dijkshoorn van Westland Swimming Stars. "Westland Swimming Stars heeft zich gefocust op de wedstrijden en de bestaande zwemmers in de wedstrijden verder ontwikkeld."

De bestuursleden die elkaar destijds niet meer konden luchten, zijn inmiddels teruggetreden. Met name de trainers van beide clubs hebben elkaar daarna gevonden. De bedoeling is dat ZV Westland en Westland Swimming Stars in de toekomst vaker met elkaar gaan optrekken. "Het is zo goed bevallen dat we gaan kijken of we hier en daar ook een wedstrijd samen kunnen gaan doen."

Fred Dijkshoorn vertelde erover bij WOS Sport: