Archief
WOS

Raad geeft wethouder Ten Have nieuwe woonplaatsontheffing

Wethouder Frank ten Have is officieel weer wethouder van de gemeente Midden-Delfland. De CDA'er had sinds 1 juni geen ontheffing meer om elders te blijven wonen, maar die is vanavond weer verleend.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met het verlenen van zogenoemde een woonplaatsontheffing. Ten Have woont namelijk in Voorschoten en niet in Midden-Delfland, zoals eigenlijk verplicht is voor een wethouder uit die gemeente. De ontheffing is 'met terugwerkende kracht' verleend per 1 juni. Dat betekent dus dat hij niet hoeft te verhuizen.

Alleen de fractie Mijn Partij stemde tegen. Fractievoorzitter Ed Roeling liet weten dat er andere regels gelden nu de oude ontheffing is verlopen en Ten Have dus in principe eerst opnieuw moet worden geïnstalleerd en pas dan een ontheffing kan krijgen. Met een (juridisch onderbouwd) voorbeeld waarin een wethouder uit de gemeente Borger-Odoorn (Drenthe) ook met terugwerkende kracht een ontheffing kreeg, kon het college van B en W de partij niet overtuigen.