Archief
JB Media

Mogelijke slachtoffers vliegtuigcrash komen uit Noorwegen

De mogelijke slachtoffers van het ongeluk met het vliegtuigje bij Hoek van Holland komen uit Noorwegen. Het gaat om een volwassene en een scholier. Dat heeft de politie in het Noorse Bergen bevestigd.

De Noorse zender NRK media meldt ook dat de school van de leerling in Bergen een bericht aan alle ouders heeft doen uitgaan. Daarin staat dat de leerling wordt vermist na een vliegtuigongeluk in Nederland, weet mediapartner Rijnmond.

Het vliegtuigje van het type Dyn'Aéro MCR01 met de twee inzittenden landde zondag op het vliegveld van Husum-Schwesing in Noord-Duitsland. Daar hebben de inzittenden korte tijd gesproken met de directeur van het vliegveld. Daarna is het vliegtuig weer opgestegen met als doel Bonnevaux in Frankrijk.

Contact met Eelde

Rond 16.45 uur vloog het vliegtuig Nederland binnen. Toen heeft de piloot nog contact gehad met de toren in Eelde. Daarna sprak hij nog met de verkeersleiding van het leger, Dutchmil.

Wat er vervolgens is gebeurd en hoe het vliegtuig bij Hoek van Holland is gecrasht, is onbekend. Zondag rond 18:50 uur kwamen de eerste meldingen toen een patrouilleboot van het Havenbedrijf Rotterdam wrakstukken vond in het Calandkanaal.

De politie is dinsdag verder gegaan met de zoektocht. Dat heeft volgens een woordvoerder nog niets opgeleverd.