Archief
WOS

Vliegtuigje dat crashte mogelijk boven Westland gezien

'Als het maar niet neerstort.' Andrea uit Naaldwijk hoorde zondag rond 13.00 uur een vliegtuigje dat volgens haar duidelijk in de problemen verkeerde. En ze is niet de enige. Zeker drie anderen hebben rond dat tijdstip een opvallend geluid gehoord.

De waarnemingen komen op de dag dat in het Calandkanaal bij Hoek van Holland resten van een vliegtuigje werden gevonden. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is op eerste pinksterdag een toestel neergestort met waarschijnlijk twee inzittenden. De eerste brokstukken zijn zondag rond 18.45 uur gevonden, terwijl het mogelijke toestel al om 13.00 uur boven Naaldwijk herrie maakte.

Andrea van der Hoeven zat op de bewuste middag in haar achtertuin een boek te lezen. Ze weet nog dat ze rond half twee naar binnen ging, want toen begon het te regenen. "Wat een herrie, dacht ik", vertelt ze over die zondagmiddag. "Als het maar niet neerstort." Omdat ze met een boek en koffie in haar handen zat, had ze geen tijd om op te staan en het vliegtuig te spotten. Het geluid kwam uit de richting van Hoek van Holland.

Lydia Disse, ook uit Naaldwijk, laat op Facebook weten dat zij op eerste pinksterdag om 13.00 uur een sportvliegtuigje met mankementen ziet. Het toestel vliegt laag over woonwijk Woerdblok en de motor maakt herrie. Zij ziet zelfs een vleugel waar een hoekje van af is. Twee anderen laten op Facebook weten het vliegtuig 'zeker te hebben gehoord'.

Hoeveel personen er in het gecrashte vliegtuig bij Hoek van Holland zaten is niet bekend. Er zijn nog geen slachtoffers gevonden, de zoekactie is deze dinsdag hervat. Vaststaat dat het verongelukte vliegtuig zondag om 16.47 uur nog contact heeft gehad met vliegveld Eelde in Drenthe.

WOS-redacteur Jan Cammeraat deelde op de radio de laatste stand van zaken rondom de crash