WPK/Westlandia

Handbalsters Westlandia lopen promotie nipt mis

De handbalsters van WPK/Westlandia zijn er niet in geslaagd om te promoveren naar de eerste divisie. Het promotieduel tegen Voowaarts ging vandaag nipt verloren.

In Houten, op neutrale grond, werd het 23-22 voor de ploeg uit Twello.

Beide ploegen gingen lang gelijk op. Met rust stond het 12-12. In de tweede helft had Voorwaarts wel een voorsprong van 19-15, maar de ploeg uit Naaldwijk bracht dat verschil terug. Met nog tien minuten te gaan stond het 20-20 en werd het nog een spannende slotfase. Uiteindelijk was het dus Voorwaarts dat promotie afdwong.

Westlandia kende een sterk seizoen. Trainer Jos Klepke tekende vooraf voor de top-5 in de tweede divisie, maar de ploeg eindigde als tweede, op slechts vier punten achter kampioen Meos.

WOS Sport sprak zaterdag nog met trainer Jos Klepke:

Hanhaving wordt flinke klus voor Quintus-heren

De heren van Quintus verloren gisteren hun een-na-laatste wedstrijd in de HandbalNL League. Het duel in en tegen Volendam eindigde in 37-21. Tegelijkertijd speelde concurrent Hurry Up met 30-30 gelijk tegen Herpertz/Bevo.

Door deze resultaten heeft zowel Quintus als Hurry Up - dat anderhalve week geleden 4 punten in mindering kreeg - nu 0 punten. Volgende week spelen deze twee ploegen nog tegen elkaar om handhaving op het hoogste niveau. Omdat een gelijkspel niet genoeg is, moet Quintus deze wedstrijd winnen om niet te degraderen naar de eredivisie.